Starten met loondienstverbanden bij Senzor

Naam: Maike Schrameijer

Organisatie: Senzor

Branche: Zorg

Bedrijfsgrootte: 1-10

Vraag: “In verband met de groei van onze onderneming hadden we behoefte aan duidelijkheid en kaders. Welke koers gaan we varen met ons bedrijf? Welke stappen zijn er nodig om ons eerste personeel in loondienst aan te nemen?”

De aanpak: een eenvoudig stappenplan

“Personele Zaken heeft ons geholpen om inzichtelijk te maken wat onze koers moet gaan worden, zowel op korte als lange termijn. Door het opstellen van een concreet stappenplan werd alles ineens realiseerbaar en minder ‘spannend’ dan we voorheen dachten! Samen hebben we de sollicitatieprocedure en functieprofielen vormgegeven en alle regelzaken als cao en verzekeringen ingebed in de organisatie. En zo is per januari onze eerste medewerkster in loondienst gestart!”

Het resultaat: rust en ruimte voor eigen werkzaamheden

“Met de ondersteuning van Personele Zaken hebben we in korte tijd veel neer kunnen zetten. Zowel de ondersteuning van Sandra van Personele Zaken als de inzet van onze nieuwe medewerkster geven nu al zoveel meer rust, waardoor wij ons weer kunnen richten op onze eigen werkzaamheden.”

Senzor over Personele Zaken

“Sandra is toegankelijk, een goede sparringpartner en betrouwbaar. Ze weet waar ze het over heeft en vanuit haar ervaring en expertise kan ze op verschillende lagen ondersteunen: zowel inhoudelijk als praktisch, maar ook op overstijgend niveau in het belang van de onderneming. Sandra heeft een heldere kijk op dingen en maakt ogenschijnlijk complexe dingen eenvoudig, waardoor er weer overzicht en rust ontstaat.”

Onze selectie van praktijkverhalen

Praktijkverhalen