Een verbeterde leercultuur bij Van Lente

Naam: Monica Ubas

Functie: HR manager 

Organisatie: Van Lente Systeemintegratie B.V.

Branche: Installatie

Bedrijfsgrootte: 100- 200

Vraag: “De samenwerking met Sandra begon met een project van Techniek Nederland en Wij Techniek, dat gericht was op het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. We hebben de, inmiddels lange samenwerking, voortgezet en na onze vraagstukken rondom preventie, het verzuimbeleid en het trainen van leidinggevenden, houden we ons nu bezig met het thema ontwikkeling en een juiste leercultuur voor Van Lente.”


Een fijne meevaller: dankzij de kennis van Personele Zaken over subsidies konden we meer uit dit project halen met de SLIM-subsidie.”


De aanpak: van loopbaanpaden tot gesprekscyclus

“Samen met Sandra hebben we onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de leercultuur te verbeteren. Dit gaf ons interessante aanknopingspunten en daarmee zijn we aan de slag gegaan: we hebben de loopbaanpaden in kaart gebracht, functies opnieuw beschreven en het beleid rondom ontwikkelen, functioneren en beoordelen flink geüpdatet. Vanuit dat beleid hebben we een nieuwe gesprekscyclus gevormd, die meer aansluit bij de omgeving van nu en waarmee we afstappen van het ‘traditionele’ functioneren en beoordelen. 

Het resultaat: een toekomstbestendig ontwikkelbeleid

“Door het project met Personele Zaken maken we ons beleid en onze organisatie toekomstbestendig. We hebben al veel mooie stappen gezet en ondertussen zijn we nog volop bezig. Een nieuw geïmplementeerd HR systeem helpt ons het ontwikkelbeleid uit te voeren. En binnenkort worden alle leidinggevenden en managers getraind in een vorm van gespreksvoering die past bij de nieuwe gesprekscyclus.”

Van Lente over Personele Zaken

“Met de hulp van Sandra kiezen we de richting en word ik geholpen bij de uitvoering, dit zorgt voor een prettige samenwerking! Bovendien wordt alles altijd netjes verzorgd en in een onze eigen stijl opgeleverd. Naast het project houdt Personele zaken de subsidiemogelijkheden in de gaten en sparren we vaak over de arbeidsmarkt en hoe Van Lente zich hiertoe verhoudt.”

Onze selectie van praktijkverhalen

Praktijkverhalen