Personele Zaken helpt ook bij juridische vraagstukken!

Met Personele Zaken leggen we graag de verbinding tussen de zakelijke kant van ondernemen en het menselijke aspect. Gelukkige werknemers die plezier hebben in wat ze doen brengen de organisatie immers verder! En dat begint bij een stevige basis: een dienstverband dat aansluit bij wet- en regelgeving en waarin beide partijen op de hoogte zijn van hun rechten en plichten. 


Je denkt misschien al snel aan dikke wetboeken en heel veel kleine lettertjes, maar met de hulp van onze arbeidsjuriste Jacqueline Meester worden ogenschijnlijk ingewikkelde zaken begrijpelijk en overzichtelijk! Zodat jij en je personeel zorgeloos samen kunnen bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Bij onze juridische dienstverlening kun je denken aan:


Organisatiescan

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: met de arbeidsjuridische organisatiescan krijg je inzicht in de risico’s waar jouw organisatie mogelijk mee te maken krijgt. Dat verschilt per organisatie, sector en type werkzaamheden. We onderzoeken wat er al op orde is en wat kan worden verbeterd, zowel op het gebied van plichten, maar ook op het gebied van kansen. Hoe kun je binnen de kaders werken aan goed werkgeverschap? Het resultaat is vooral géén dik juridisch adviesrapport - we presenteren de uitkomsten en aanbevelingen in een overzichtelijke visuele praatplaat met praktische oplossingen!


Opstellen arbeidsovereenkomsten

Wat moet er ook alweer allemaal in een contract staan? Maar vooral: hoe houd je het ook leesbaar, begrijpelijk en leuk? Het is toch immers een feestje waard om een dienstverband te starten! We helpen met het opstellen van arbeidsovereenkomsten, protocollen en regelingen.


Arbeidsconflicten

Waarschijnlijk niet het leukste onderwerp, maar het kan tot vervelende situaties en een slechte reputatie leiden: een arbeidsconflict tussen werkgever en werknemer. Wij fungeren niet als advocaat of mediator, maar we kunnen wel zorgen dat beide partijen elkaars belangen begrijpen en ze begeleiden naar een oplossing. Deze kan binnen, óf buiten de organisatie liggen.


Beëindiging dienstverband


Overweeg je een dienstverband te beëindigen en/of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Wij denken met je mee en wijzen je de juiste weg. We zorgen dat het proces op adequate wijze wordt ingericht, met als doel dat het voor beide partijen goed wordt afgehandeld.


Wet- en regelgeving

We geven advies over de rechten en plichten van zowel werkgevers als werknemers. Wat schrijft de wet voor op het gebied van werken en veiligheid? En wat betekent goed werkgeverschap en werknemerschap precies?


WIA-begeleiding

Als je medewerker bijna twee jaar ziek is, dan komt de WIA-aanvraag bij het UWV in beeld. Het proces en de daaropvolgende beoordeling is ingewikkelder dan het lijkt... Wij kennen de weg en begeleiden werkgevers en werknemers van A tot Z.


Ziekte en re-integratie

Je wilt een zieke medewerker misschien zoveel mogelijk ontzien, zodat hij of zij spoedig herstelt. Of je kunt zijn of haar inzet juist echt niet missen en wenst een zo snel mogelijke re-integratie. Hoe het ook zij; je hebt altijd te maken met wet- en regelgeving, We kijken mee vanuit een juridische bril of je doet wat móét, maar ook weet wat kán. Er zijn wellicht meer mogelijkheden dan je denkt!


Schadelastbeheersing en risico’s

Een ongeluk zit in een klein hoekje - maar de gevolgen kunnen groot zijn. Welke risico’s loop je als werkgever en wat is de mogelijke schadelast? Hoe en met welke maatregelen kun je schadelast zoveel mogelijk voorkomen en beperken? Voor elke organisatie kan dit anders zijn, dus we kijken - op maat - wat het beste bij jouw organisatie en situatie past.


Wil je kennismaken met Jacqueline Meester? Mail naar jacqueline@personele-zaken.nl of bel: 06 491 791 14.

Onze selectie van praktijkverhalen

Praktijkverhalen