Vraag vanaf 17 maart het STAP-budget aan

Document downloaden

Vul je gegevens in om dit document te kunnen downloaden

Vraag vanaf 17 maart het STAP-budget aan

Heb jij medewerkers die een opleiding willen volgen? Die kans is groot: ontwikkeling van personeel wordt voor organisaties steeds belangrijker en de vraag ernaar van (potentiële) werknemers is groot. Het creëren van ontwikkelkansen voor jouw personeel levert je als werkgever veel op. Uiteraard kosten de meeste opleidingen wel geld… Het STAP-budget helpt jouw medewerkers hun ontwikkelambitie waar te maken. En dat kan, na wat technische problemen op het STAP-portaal, vanaf 17 maart 2023 weer aangevraagd worden!


Over het STAP-budget

Werkenden en werkzoekenden kunnen via het UWV een budget tot €1000 (incl. btw) aanvragen voor het volgen van een opleiding. Dit budget is een gift en hoeft niet worden terugbetaald. Het UWV keert de subsidie al dan niet uit en zal het bedrag direct uit aan de opleider uitbetalen. Degene die de subsidie aanvraagt hoeft het bedrag niet eerst zelf voor te schieten, dit is in tegenstelling tot bij de fiscale aftrek (die niet meer bestaat). De opleider bewijst via het STAP Opleidersportaal dat de werkende of werkzoekende heeft deelgenomen aan de opleiding.


Het bedrag wat het UWV beschikbaar stelt is beperkt en de vraag ernaar is groot. Wil je goed voorbereid zijn? Download dan onderaan deze pagina onze factsheet!


Je kunt het budget alleen aanvragen per kalenderjaar. Duurt de opleiding dus langer dan een jaar, dan maak je in eerste instantie alleen kans op een vergoeding voor het eerste jaar. Wel kun je in het volgende jaar opnieuw een aanvraag indienen (maar toekenning is dus niet gegarandeerd).


Welke opleidingen allemaal in aanmerking komen voor de subsidie, vind je in het STAP-scholingsregister. De aanvraag voor het budget verloopt via UWV en moet uiterlijk vier weken vóór aanvang van de scholing ingediend worden.


Zijn de kosten van de opleiding hoger dan €1000, dan moeten de meerkosten betaald worden door de aanvrager zelf. Of door de werkgever!

Onze selectie van praktijkverhalen

Praktijkverhalen